Levensloopstress en haptotherapie

Mantelzorg, een conflict op de werkvloer, zorgen over kinderen. We kunnen allemaal te maken krijgen met grote gebeurtenissen die van grote invloed kunnen zijn in ons leven. Impactvolle gebeurtenissen kunnen veel stress met zich mee brengen. Ik bedoel dus niet de ‘dagelijkse stress’ want die hebben wij nodig om goed te kunnen presteren en om iets moois neer te kunnen zetten in ons werk. Ik bedoel levensloopstress. Dit is een grote mate van stress, die te maken heeft met ingrijpende gebeurtenissen.
Levensloopstress ontstaat door gebeurtenissen, die zich in alle fasen van je levensloop op privé- en werkgebied kunnen manifesteren.
Er is een top 3 van veroorzakers van levensloopstress:
Als eerste: het overlijden van een dierbare, een ouder of een gezinslid.
Als tweede: financiële problemen.
Als derde: mantelzorg.
Verder zijn een ontslag, een ernstig zieke ouder of echtscheiding voorbeelden van bronnen van levensloopstress.De impact verschilt van persoon tot persoon en kan leiden tot emotionele, psychische of lichamelijke klachten. In mijn praktijk zie ik dagelijks de gevolgen van levensloopstress. Mensen krijgen klachten zoals niet meer genieten, vaak boos worden, niet meer kunnen slapen, altijd moe, een gevoel van machteloosheid.

In mijn behandelingen is het belangrijk om de problemen te erkennen en te benoemen. Doordat je je verhaal kunt vertellen, voel je je serieus genomen. Dit is een basis om verder gaan met de therapie. In de behandelingen leer je om meer bij jezelf stil te staan zodat je kunt ervaren wat je nodig hebt om weer te kunnen ontspannen. Je gaat ontdekken wat voor jou een grens is en hoe je die kunt aangeven. Je kunt gaan ervaren hoe het is om hulp te vragen.

Een situatie kan moeilijk zijn maar soms kan het je bewust worden van je houding ten opzichte van de situatie, wat deze situatie met je doet en wat je daarin nodig hebt, een verandering brengen in je beleving van die situatie.

Heb je vragen over haptotherapie, over mijn praktijk of wil je een afspraak maken?

Ik ben bereikbaar op tel. 020- 453 50 57 en via  info@trudiedebeijl.nl