Wat en hoe?

De eerste bijeenkomst begint met een intakegesprek waarin wij met elkaar kennismaken. We kijken of haptotherapie bij je past. Wanneer dit inderdaad zo is stellen we samen een behandelplan op. Een behandeling bestaat meestal uit een combinatie van een gesprek, ervaringsgerichte oefeningen of ‘werken op de behandelbank’.

Ervaringen van cliënten zijn:
‘Ik let nu meer op mezelf waardoor ik mijn grenzen beter voel’
‘Er is meer balans tussen mijn hoofd en mijn gevoel’.

 

Wat cliënten zeggen:

Ineke: ‘Door de aanraking voel ik hoeveel spanning ik vast hou. Ik voel mij na de aanraking weer als een geheel’.
Peter: ‘De kracht is de combinatie van praten en fysiek contact. De veiligheid die je krijgt in het praten wordt bevestigd in het fysieke contact waardoor je je kunt openstellen voor wat er aan de hand is. Doordat je geleerd wordt bij jezelf te blijven wordt de impact van het gebeuren op jezelf duidelijk. Door haptotherapie kun je vanuit veiligheid werken naar herstel en opbouw’.
Marieke: ‘Door middel van de aanraking ga ik meer voelen wie ik ben. Ik ben daar blij mee want ik heb meer vertrouwen gekregen, ik sta steviger in  mijn schoenen en ik kan beter keuzes maken’.
Tanja: ‘Ik voel de warmte tijdens de aanraking. Dit wil ik ook graag voor mijn gezin’.
Maaike: ‘Ik had niet zulke hoge verwachtingen van haptotherapie maar op voorstel van mijn huisarts ben ik wel gegaan. Mijn hulpvraag was dat ik dichter bij mijn gevoel wilde komen. Tegen de huisarts zei ik, ik weet het allemaal wel. Als je erg in je hoofd zit is haptotherapie een fantastische manier om met je lijf aan de slag te gaan. Want als je zo in je hoofd zit, is je lichaam en beetje onbekend terrein. Ik dacht dat ik wist wat grenzen waren maar die heb ik ook via mijn lijf mogen leren voelen. Daardoor ben ik extra aandacht gaan geven aan mijn gevoeligheid’.
Ben je geïnteresseerd in haptotherapie klik dan hier.

 


Lees meer informatie over Haptotherapie: