Shinen. Waar mag de zon extra op schijnen deze zomer?

Shinen  
Wat mag er bij jou deze zomer tot bloei komen? Waar mag de zon extra op schijnen?

Het kan je soms overkomen: van die momenten die er opeens zijn, het gevoel dat alles mee zit, of lijkt mee te zitten. Het kan overal gebeuren waar je ook bent; bij de supermarkt, fietsend door de stad, de wereld lacht je toe en je lacht terug. Dit is ‘shinen’.
Letterlijk vertaald is shinen schitteren of licht geven. Voor mij is shinen het gevoel dat alles klopt, dat je in je kracht staat en dat de wereld je ziet met trots en een bepaalde zwier. Het echte shinen komt van binnenuit. Niet alleen van het woord word ik blij maar vooral van mensen om mij heen die shinen.
Maar je moet wel in staat zijn om te kunnen shinen. Vlak voor de vakantie kun je behoorlijk gestresst zijn en je afvragen hoe word ik ooit weer chill? Shinen lijkt heel ver weg.
Lees het volgende, dat kan je helpen.

Elke keer dat we kritiek leveren op onszelf, maken we onszelf kleiner. Hoe is het om tegen jezelf te zeggen waar je goed in bent? Om te laten zien wat je kunt? Om in je kracht en kwaliteiten te gaan staan? Zonder je af te vragen wat anderen daarvan vinden. Zonder te denken: schep ik dan niet op of ben ik daar wel echt zo goed in?
Jezelf kleiner houden is vaak makkelijker. Op het moment dat jij je ‘groot’ maakt, voelt een ander zich misschien juist onzeker en dat wil je ook weer niet. Maar dat laat onverlet dat iedereen zijn eigen unieke kwaliteit heeft en daar trots op mag zijn. We hoeven echt niet altijd te denken: doe maar gewoon en bescheiden. Je mag jezelf laten zien en zelfbewust zijn. Word je eigen grootste supporter. Elke dag opnieuw.

Durf te shinen!