Goed nieuws: mijn praktijk is weer open!

Mijn praktijk open

Na 11 weken lockdown, veel wandelingen en online begeleidingen, ben ik heel blij dat ik weer fysiek in de praktijk mag werken. Wat heb ik het gemist om mensen echt te ontmoeten en te begeleiden met aanraking en andere ervaringsoefeningen. Superfijn om weer mijn bijdrage te mogen leveren als haptotherapeut, in nabijheid en intimiteit; de manier waar haptotherapie goed in is. Natuurlijk blijf ik ook nu werken onder de zorgvuldige voorwaarden die ik voor de lockdown ook al hanteerde.


Haptotherapie

Dagelijks denken we na over steeds terugkerende dingen: Houd ik genoeg afstand, kan ik bij die en die gaan eten, zijn we niet met teveel mensen, heb ik mijn mondkapje wel bij me? Als er ook nog zorgen bij komen over bijvoorbeeld hoelang dit nog gaat duren, wat de stip is op de horizon, of we het financieel redden, dan kan het zijn dat het vele nadenken piekeren wordt. Hierdoor kunnen andere gevoelens te weinig ruimte krijgen zoals: Wat doet mij goed en wat maakt mij sterk? Als het denken zoveel aandacht vraagt, merk je bijvoorbeeld niet meer op wanneer je te moe wordt, of wanneer iemand over je grenzen gaat, of dat een ander keuze veel beter bij je past.
Door het affectieve contact in de haptotherapeutische begeleiding, word je je bewuster van je lichaam. Je gaat signalen van je lichaam weer opmerken en je komt in contact met wat jou bezig houdt. Dit kan met een directe aanraking op je rug maar ook met andere ervaringsoefeningen.


Wandelen en online begeleiding ook na de lockdown

De afgelopen maanden heb ik veel gewandeld met cliënten. Zij waren enthousiast over de wandelingen. Wandelen is bewegen en tijdens bewegen komen de woorden als vanzelf. Gesprekken kunnen voor sommigen gemakkelijker zijn tijdens een wandeling, vooral wanneer je iets wilt vertellen wat gevoelig ligt. Ik wil daarom in de toekomst wandelingen als extra therapiemogelijkheid blijven aanbieden naast
mijn werk in de praktijkkamer.
In de twee lockdowns heb ik veel ervaring opgedaan met online begeleiding. Voor mensen die zich daarbij veiliger voelen, mensen die in quarantaine zitten of fysiek moeite hebben om naar de praktijk te komen, wil ik ook online begeleiding als optie blijven geven.


Hartcoherentie en HeartMath

Hartcoherentie is een stress-reductiemethode. Met een paar eenvoudige hartcoherentie-oefeningen, leer je stressreacties van je lichaam, zoals een bonkend hart, een snelle ademhaling, een gejaagd gevoel, op te vangen. Hartcoherentie is een ’tool’, een zelfhulpmethode die zeer effectief is en gemakkelijk is aan te leren. Met de oefeningen verminder je stress en angst, en bouw je veerkracht op.
LogoIk ben al 15 jaar gecertificeerd HeartMath coach en bevoegd om te werken met de HeartMath technieken en de bijbehorende technologie.
Meer weten? Kijk maar eens voor meer info op www.heartmathbenelux.nl
Mocht je belangstelling hebben voor haptotherapie of hartcoherentie:
ik ben bereikbaar op tel. 020- 453 50 57 en via e-mail op info@trudiedebeijl.nl.