Don’t lockdown your heart

Haptotherapie
Dat de lockdown op iedereen een impact heeft, is duidelijk. Positief of negatief, we merken het allemaal. Enerzijds zitten er aan een rustiger leven best fijne kanten. Meer tijd voor jezelf, gezin of hobby. Minder fijn is dat onze sociale wereld kleiner is geworden, inkomsten af kunnen nemen of je als multi-taskende ouder de dag moet zien door te komen. Kortom veel uitdagingen die invloed kunnen hebben op je lichaam en geest. Gelukkig is dit tijdelijk. Met de maatregelen en vaccinaties, hopen we op een leven dat op termijn meer open kan zijn. Juist nu kan haptotherapie je helpen bij het  verminderen van stress, je grenzen voelen enz.

 

Welke mogelijkheden zijn er nu wel in mijn praktijk?
Haptotherapie is nu ook mogelijk, er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen en die je kunt combineren.

1. Haptotherapie online 
We hebben online een gesprek met elkaar en we doen oefeningen. Ik heb hier inmiddels al veel ervaring mee opgedaan en weet dat dit goed werkt. Je ontvangt van mij een e-mail met een link waar je op kunt klikken. Na het invullen van je naam kom je in de wachtkamer waar ik contact met je maak. Dit programma heeft een beveiligde verbinding en is gemakkelijk om mee te werken. Je hoeft zelf niets te downloaden.

2. Wandelen

We maken een wandeling in de buurt van de praktijk. Onderweg hebben wij een gesprek en doen we oefeningen. Wandelen is een fijne optie omdat je door in beweging te zijn soms gemakkelijker kunt praten over dingen die gevoelig voor je liggen.
Het wandelen bevalt beiderzijds inmiddels zo goed dat ik dit ook na de lockdown wil blijven aanbieden.

 

3. Blended therapie
Het kan zijn dat je de ene keer graag wilt wandelen en een volgende keer liever online een afspraak hebt. In dat geval kun je kiezen voor een blended therapievorm: je kijkt per keer of je wilt wandelen of online wilt afspreken.

 

Waarom kunnen we nu geen fysieke afspraken maken?

Voor mijn praktijk heeft de lockdown implicaties. Als niet-medisch contactberoep kan ik tot 2 maart niet fysiek in mijn praktijk werken. Dit komt omdat er in deze tweede lockdown een onderscheid is gemaakt tussen medische contactberoepen zoals fysiotherapie en niet-medische contactberoepen zoals haptotherapie, osteopatie en acupunctuur. De eerste groep mag wel fysiek mensen in de praktijk ontvangen en de tweede groep niet. Door onze beroepsvereniging is bij het Ministerie van Economische zaken een verzoek ingediend om erkend te worden als medisch contactberoep, wij zijn nog in afwachting van een antwoord.Zodra het kan, werk ik weer face-to-face in de praktijk. Afhankelijk van de maatregelen zal dat op 1,5 meter zijn of binnen 1,5 meter met aanraking en hygiëne maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld.

Tot het moment dat wij open kunnen, werk ik zoals ik hierboven heb aangegeven. Mocht je hier belangstelling voor hebben of wil je meer informatie, ik ben bereikbaar op tel. 020- 453 50 57 en via e-mail op info@trudiedebeijl.nl.


Voor nu: warme groet en het belangrijkste, blijf gezond!