Behandelmogelijkheden in mijn praktijk

Mijn praktijk

‘Wat doe jij in je haptotherapiepraktijk’ en ‘Wat kun jij voor mij betekenen?’ Vragen die ik regelmatig krijg van cliënten. Belangrijke vragen, wanneer je op zoek bent naar een therapie die je kan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling.
Om een antwoord op die vragen te geven, belicht ik in deze e-letter in het kort mijn skills. Naast mijn psychologiestudie (master levensloop), heb ik mijn ‘pakket’ in de loop der jaren uitgebreid met een paar interessante, praktische tools.
Hieronder zie je wat ik doe en wanneer je waarvoor kiest.


Haptotherapiegz-haptotherapeuten-icon

Wij worden als voelers geboren en tot denkers gemaakt. In onze maatschappij wordt de nadruk gelegd op het versterken van de individualiteit en prestatie. Communicatie is vaak niet affectief maar effectief gericht. Met een gesprek, aanrakingsoefeningen en andere ervaringsgerichte oefeningen leer je bij jezelf stil te staan, je gevoel te benoemen en te voelen wat wel en niet goed voor je is.
Wanneer kies je voor haptotherapie?
Als je te weinig contact kunt maken met je gevoelens, wanneer je gedachten steeds maar doorgaan, wanneer je blijft malen of piekeren of jezelf niet meer kunt voelen.

Hartcoherentie
LogoHartcoherentie is een zelfhulpmethode waarmee je met eenvoudige oefeningen kunt leren stress te reduceren en jezelf rustig te maken. De oefeningen duren kort, zijn effectief en je kunt ze gemakkelijk toepassen in je dagelijks leven; op je werk, in de supermarkt, op het schoolplein of thuis op de bank.
Wanneer kies je voor hartcoherentie?
Bij stressreacties van je lichaam zoals een snel kloppend of bonkend hart, hoge ademhaling, gespannen spieren, rusteloosheid, zenuwachtig gevoel, gevoel van overprikkeling.

Vragenlijst positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat niet uit van ziekte maar van veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt. Positieve gezondheid is onderverdeeld in 6 gezondheidsdomeinen. Met een vragenlijst kun je deze domeinen onderzoeken. De uitkomst kan worden  weergegeven in een figuur, die de vorm heeft van een spinnenweb. In één oogopslag zie je welk domein jouw aandacht nodig heeft.
Wanneer vul je de vragenlijst in?
Als je al therapie hebt gehad of veel zelfonderzoek hebt gedaan en je leven toch niet gaat zoals je wilt of wanneer je gewoon nieuwsgierig bent naar jouw positieve gezondheid.

Wandelcoaching
Door de beweging van het wandelen, kan het soms gemakkelijker zijn om te praten overWandelschoenen kopen? Goede waterdichte wandelschoenen - ZOO Adenture zaken waar je last van hebt. Tijdens het wandelen kunnen we hartcoherentie of haptotherapie oefeningen doen.
Wanneer kies je voor wandelcoaching?
Als je wilt vertellen over dingen die je bezig houden maar je het moeilijk vindt om er woorden aan te geven of erover te praten.


Je kunt alle vormen die hierboven zijn beschreven met elkaar combineren.
We kunnen per keer kijken wat je nodig hebt.